ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κολοκύθα
- 1 μήλο πράσινο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 60 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
- 60 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
- 60 γρ. ξανθές σταφίδες
- 60 γρ. μαύρες σταφίδες
- 60 γρ. κονιάκ
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο
- ¼ κ.γ.μοσχοκάρυδο
- 300 γρ. γάλα
- 2 αβγά, μεσαία
- 70 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 120 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. Αλλατίνη baking powder
- 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μήλο σε μικρά κυβάκια.
- Τρίβουμε την κολοκύθα στον χοντρό μέρος ενός τρίφτη.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
- Σοτάρουμε το μήλο μαζί με την τριμμένη κολοκύθα για 2-3’
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα φουντούκια, τις ξανθές και τις μαύρες σταφίδες, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3’.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί αποσύρουμε το περιεχόμενο από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ για να κρυώσει ελαφρώς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το γάλα, τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
- Προσθέτουμε τη σοταρισμένη κολοκύθα στο μπολ με το χυλό και ανακατεύουμε καλά.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 26 εκ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στον αέρα, για 40-45’.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
35'-40'
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΕΥΚΟΛΗ