photo alexandros papandreou

Μπατζίνα γλυκιά

με κολοκύθα

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Μπατζίνα γλυκιά
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κολοκύθα
  • 1 μήλο πράσινο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 60 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 60 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 60 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 60 γρ. μαύρες σταφίδες
  • 60 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρίφαλο
  • ¼ κ.γ.μοσχοκάρυδο
  • 300 γρ. γάλα
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 70 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. Αλλατίνη baking powder 
  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το μήλο σε μικρά κυβάκια.
  2. Τρίβουμε την κολοκύθα στον χοντρό μέρος ενός τρίφτη.
  3. Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το βούτυρο να λιώσει.
  4. Σοτάρουμε το μήλο μαζί με την τριμμένη κολοκύθα για 2-3’
  5. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα μαζί με τα φουντούκια, τις ξανθές και τις μαύρες σταφίδες, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3’.
  6. Σβήνουμε με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί αποσύρουμε το περιεχόμενο από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ για να κρυώσει ελαφρώς.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το γάλα, τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking powder, τη βανίλια και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
  8. Προσθέτουμε τη σοταρισμένη κολοκύθα στο μπολ με το χυλό και ανακατεύουμε καλά.
  9. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί διαμέτρου 26 εκ.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C, στον αέρα, για 40-45’.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

35'-40'
ΜΕΡΙΔΕΣ

6
ΕΥΚΟΛΗ