photo alexandros papandreou

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε, με το φτερό, μέχρι να ασπρίσουν καλά και να πάρουν την υφή και την όψη κρέμας.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το baking powder.
  3. Προσθέτουμε το κονιάκ στο μίξερ, το οποίο έχουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μαζί με το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά, μέχρι να δημιουργήσουμε μία ζύμη η οποία είναι μαλακή και πλάθεται εύκολα.
  4. Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
  5. Πλάθουμε την ζύμη σε κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά περίπου.
  7. Μόλις τους ξεφουρνίσουμε, τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους βουτάμε σε ένα μπολ με άχνη ζάχαρη, τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

20'-25'
ΜΕΡΙΔΕΣ

Για 8 άτομα
ΕΥΚΟΛΗ