ΥΛΙΚΑ
- 300 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια σκόνη
- 1 κ.γλ. Αλλατίνη Baking Powder
- 3 κ.σ. κονιάκ
- 125 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
- 500 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε, με το φτερό, μέχρι να ασπρίσουν καλά και να πάρουν την υφή και την όψη κρέμας.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το baking powder.
- Προσθέτουμε το κονιάκ στο μίξερ, το οποίο έχουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μαζί με το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά, μέχρι να δημιουργήσουμε μία ζύμη η οποία είναι μαλακή και πλάθεται εύκολα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
- Πλάθουμε την ζύμη σε κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ο C, στον αέρα, για 20-25 λεπτά περίπου.
- Μόλις τους ξεφουρνίσουμε, τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους βουτάμε σε ένα μπολ με άχνη ζάχαρη, τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
25'
MAΓΕΙΡΕΜΑ
20'-25'
ΜΕΡΙΔΕΣ
Για 8 άτομα
ΕΥΚΟΛΗ