photo alexandros papandreou

Cheesecake με φράουλες

και ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά Strawberry Secret

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Cheesecake με φράουλες
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

Για το μείγμα

  • 600 γρ. τυρί κρέμα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 ζελατίνες
  • 120 γρ. άχνη ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σάλτσα φράουλας

  • 200 γρ. φράουλες
  • 60 γρ. ζάχαρη

Για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη βάση: Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μούλτι, χτυπάμε μέχρι να πάρουν την υφή σκόνης και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, το προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Στρώνουμε το μείγμα σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ. και μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
  4. Για το μείγμα: Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βυθίζουμε τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν και να μαλακώσουν.
  5. Τοποθετούμε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά με 100 γρ. από την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί ελαφρώς, στραγγίζουμε καλά τις ζελατίνες, τις τοποθετούμε στην χλιαρή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν.
  6. Μεταφέρουμε στον κάδο ενός μίξερ, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, με το σύρμα, μέχρι να ξεκινήσει να δένει η κρέμα γάλακτος.
  7. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
  8. Αφαιρούμε τη φόρμα από το ψυγείο και απλώνουμε την κρέμα, στρώνοντάς την ομοιόμορφα με μια μαρίζ ή με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  9. Μεταφέρουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
  10. Για τη σάλτσα φράουλας: Σε ένα μούλτι ρίχνουμε τις φράουλες, τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά.
  11. Αφαιρούμε το παγωμένο cheesecake από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με την σάλτσα φράουλας, φράουλες κομμένες σε τέταρτα και ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά.

 

Δείτε το βίντεο της συνταγής εδώ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15'
ANAMONH

3-4 ώρες
ΜΕΡΙΔΕΣ

6-8
ΕΥΚΟΛΗ