Σουφλέ

με μανιτάρια, τυρί και ρόδι

Σουφλέ
4.5

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 100γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 350γρ. μανιτάρια 
  • 160γρ. γραβιέρα τριμμένη 
  • 25γρ. θυμάρι 
  • 100γρ. ρόδι 
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 30ml ελαιόλαδο 
  • 6 αβγά 
  • 500ml κρέμα γάλακτος 
  • 50ml κρασί 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα.
  2. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
  3. Μόλις σοταριστούν λίγο, ρίχνουμε το θυμάρι και τα σβήνουμε με κρασί.
  4. Ταυτόχρονα, χτυπάμε τα αβγά ελαφριά σε ένα μπολ με την κρέμα γάλακτος.
  5. Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε το τυρί.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά.
  8. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρόδι και ρίχνουμε όλο το μείγμα σε ένα αλευρωμένο ταψί. Το ψήνουμε στους 175°C για 30-40’, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
  9. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
ΨΗΣΙΜΟ

40'
ΜΕΡΙΔΕΣ

12
ΕΥΚΟΛΟ