Σοκολατόπιτα

vegeterian
Σοκολατόπιτα
4.5

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

ΠΙΤΑ

  • 2 ½ κούπες Αλλατίνη Σιμιγδάλι Χονδρό
  • 1 ½ κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 μέτρια αβγά
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 κ.γ. σόδα
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • Λίγο αλάτι
  • 1 συσκευασία λιωμένη κουβερτούρα

ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 ¾ κούπες ζάχαρη
  • 3 κούπες νερό
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • Φλούδες από 1 λεμόνι

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 180 γρ. κουβερτούρα
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΙΡΟΠΙ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε8-10’ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

ΠΙΤΑ

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει.
  2. Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μπολ με τη ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
  5. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το Αλλατίνη Σιμιγδάλι Χονδρό, τη σόδα και το αλάτι.
  6. Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  7. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί, και ψήνουμε για 35’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
  8. Μόλις βγει από το φούρνο, κάνουμε μικρές τρύπες στην επιφάνειά της πίτας και σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
  9. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ανακατεύοντας.
  2. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει, το περιχύνουμε πάνω από την κρύα σοκολατόπιτα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
ΨΗΣΙΜΟ

50'
ΜΕΡΙΔΕΣ

10
ΜΕΤΡΙΟ