Πορτοκαλόπιτα

vegeterian
Πορτοκαλόπιτα
4.5

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

ΠΙΤΑ

  • ¾ κούπας Αλλατίνη Σιμιγδάλι Χονδρό
  • ¾ κούπας Αλλατίνη Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 3 πορτοκάλια μέτρια ακέρωτα
  • 4 μέτρια αβγά
  • ½ κ.γ κανέλα
  • 1 φακελάκι Αλλατίνη Baking Powder

ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΣΙΡΟΠΙ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7’ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.

ΠΙΤΑ

  1. Βράζουμε σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα τα τρία πορτοκάλια για 15-20’, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα κόβουμε σε κομματάκια και αφαιρούμε τυχόν κουκούτσια.
  3. Πολτοποιούμε τα πορτοκάλια στο multi και αφήνουμε να κρυώσει ο πολτός.
  4. Παράλληλα χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
  5. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα δύο είδη σιμιγδαλιών, τον κρύο πολτό, την κανέλα και το bakingpowder και ανακατεύουμε για 2-3’ μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
  6. Βάζουμε το μίγμα σε ταψί διαμέτρου 28εκ. και ψήνουμε για 40’ περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC.
  7. Μόλις βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
  8. Την αφήνουμε να σταθεί μισή ώρα πριν την σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15'
ΨΗΣΙΜΟ

70'
ΜΕΡΙΔΕΣ

10
ΜΕΤΡΙΟ