Πάστα φλόρα αλμυρή

με σπανάκι και μπέικον

Πάστα φλόρα αλμυρή
4.5

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη

  • 400 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. βούτυρο
  • 1 αβγό
  • 20 ml γάλα κρύο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Γέμιση

  • 2 αβγά
  • 500 γρ. σπανάκι σοταρισμένο
  • 250 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 200 γρ. μπέικον σοταρισμένο
  • 5 γρ. μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη ζύμη, ανακατεύουμε το βούτυρο με το αβγό. Προσθέτουμε το γάλα, μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα ζάχαρη και στο τέλος το αλεύρι. Όταν γίνει ένα σφιχτό ζυμάρι, το βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2 ώρες.
  2. Στρώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε ένα ταψί για τάρτες. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη της τάρτας.
  3. Την ποσότητα ζύμης που περίσσεψε την ανοίγουμε με πλάστη ανάμεσα σε λαδόκολλα. Μετά την κόβουμε σε λωρίδες και τις απλώνουμε πάνω από τη γέμιση σταυρωτά.
  4. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 – 40 λεπτά.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
ΨΗΣΙΜΟ

40'
ΜΕΡΙΔΕΣ

10
ΜΕΤΡΙΟ