Κοτόπιτα

με πιπεριά Φλωρίνης, καλαμπόκι, αρακά και γραβιέρα

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Κοτόπιτα
4.6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο

  • 700 γρ. Αλλατίνη Bread You Love Ηπειρώτικα Ζυμώματα
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. χλιαρό νερό
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • Νισεστέ για το άνοιγμα

Για την γέμιση:

  • 1300 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 100 γρ. αρακά, βρασμένο
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 100 ml ζωμό κοτόπουλο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1.  Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Αλλατίνη Bread You Love Ηπειρώτικα Ζυμώματα και δημιουργούμε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνουμε λίγο λάδι και αλάτι.
  2. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά νερό μέχρι να φτιαχτεί μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά, αλλά ούτε και πολύ σκληρή. Δουλεύουμε λίγο την ζύμη στον πάγκο για να πάρει μια μαλακιά υφή.
  3. Κόβουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και την αφήνουμε για 25-30 λεπτά να ξεκουραστεί. Πασπαλίζουμε τα κομμάτια της ζύμης με νισεστέ και με ένα λεπτό πλάστη ανοίγουμε 6 πολύ λεπτά φύλλα.
  4. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο για 16-18 λεπτά.
  5. Όση ώρα βράζουν τα φιλέτα κοτόπουλου, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης σε μικρά μπαστουνάκια.
  6. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρουμε τις πιπεριές Φλωρίνης για 3-4 λεπτά να βγάλουν τα αρώματα τους, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλο και τοποθετούμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι, τον αρακά και την γραβιέρα.
  7. Αποσύρουμε τα φιλέτα στήθος κοτόπουλο από το κατσαρολάκι, τα τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής και με την βοήθεια ενός πιρουνιού τα ξεφτίζουμε. Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε τα αυγά, πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  8. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί και τοποθετούμε 3 φύλλα, λαδώνοντας καλά το κάθε ένα ξεχωριστά. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα της κοτόπιτας σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας, και αυτά, καλά το κάθε ένα ξεχωριστά. Γυρνάμε προς τα μέσα τα κομμάτια που περισσεύουν δημιουργώντας μια μπορντούρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ο C για 40-45 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα το φύλλο. Όταν η κοτόπιτα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν την κόψουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20
MAΓΕΙΡΕΜΑ

40'-45'
ΜΕΡΙΔΕΣ

10-12
ΜΕΤΡΙΟ