Κορμός σοκολάτας

Κορμός σοκολάτας
4.5

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
  • 350 γρ. μπισκότα Αλλατίνη Digestive με βρώμη γεμιστά με σοκολάτα
  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 1 βανίλια
  • λίγο κονιάκ
  • τριμμένη σοκολάτα για το πασπάλισμα, προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προαιρετικά ανοίγουμε τα μπισκότα Αλλατίνη Digestive και με την βοήθεια ενός μαχαιριού, αφαιρούμε τη γέμιση σοκολάτας στον κάδο του μίξερ.
  2. Στον ίδιο κάδο, αδειάζουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με τη βοήθεια μιας μαρίζ.
  4. Σπάμε τα μπισκότα από τα οποία αφαιρέσαμε τη γέμιση σε μικρότερα κομμάτια με τα χέρια μας, τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το κονιάκ και ανακατεύουμε.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε μία μεγάλη λαδόκολλα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και κλείνουμε τη λαδόκολλα κατά μήκος, σφίγγοντας στις άκρες σαν καραμέλα. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
  6. Κόβουμε τον κορμό σε φέτες και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την σοκολάτα εάν επιθυμούμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15'
ΜΕΡΙΔΕΣ

12-15
ΕΥΚΟΛΟ