Γαλακτομπούρεκο

vegeterian
Γαλακτομπούρεκο
4.5

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα Αλλατίνη Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας
  • ¾ κούπας ζάχαρη
  • 6 κούπες γάλα
  • 7 αβγά
  • 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού

ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 κούπα νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλιά γλυκόζη
  • Βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το σιρόπι, βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τη βανίλια και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Βουτυρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας και τα στρώνουμε σε ταψί 25 x 35 εκ.
  3. Ανακατεύουμε στη φωτιά το Αλλατίνη Σιμιγδάλι Ψιλό Διπλής Άλεσης, τη ζάχαρη και το ζεστό γάλα ώσπου η κρέμα να αρχίσει να πήζει.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε και ανακατεύουμε τις 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα.
  5. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα στο ταψί και στρώνουμε πάνω στην κρέμα τα υπόλοιπα φύλλα.
  6. Χαράσσουμε την επιφάνεια σε λωρίδες και ραντίζουμε με λίγο νερό.
  7. Ψήνουμε για 1 ώρα στο φούρνο στους 175°C.
  8. Περιχύνουμε το γαλακτομπούρεκο μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο σιρόπι.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
ΨΗΣΙΜΟ

60'
ΜΕΡΙΔΕΣ

12
ΜΕΤΡΙΟ