Δίπλες

Δίπλες

με τσίπουρο και κανέλα

Μεθυσμένοι κουραμπιέδες

Μεθυσμένοι κουραμπιέδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το τσίπουρο, τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι και τέλος το αμύγδαλο. Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα να ξεκουραστεί. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα....
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στο κάδο του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε, με το φτερό, μέχρι να ασπρίσουν καλά και να πάρουν την υφή και την όψη κρέμας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το baking powder. Προσθέτουμε το κονιάκ στο...
Μελομακάρονα

Μελομακάρονα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά για 20′ και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Τοποθετούμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τα καρύδια και τα χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 15’. Βάζουμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το...
Πασχαλινά Σμυρνέικα Κουλουράκια

Πασχαλινά Σμυρνέικα Κουλουράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετούμε το κρύο βούτυρο στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ασπρίσει και να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί με το βούτυρο και να έχει την ίδια αφράτη υφή. Ρίχνουμε τη βανιλίνη, τον...
Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τους κρόκους, το γάλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε σταδιακά το Αλλατίνη Αλεύρι για Όλες τις...
Φιλέτο μοσχαρίσιο Wellington

Φιλέτο μοσχαρίσιο Wellington

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για τη σφολιάτα, δημιουργούμε έναν κρατήρα με το αλεύρι και βάζουμε στο κέντρο τα υλικά εκτός από το κομμάτι βούτυρο. Αφού γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν τη βγάλουμε, φτιάχνουμε μια λακούβα στο κέντρο,...
Σουφλέ

Σουφλέ

με μανιτάρια, τυρί και ρόδι

Αλευρόπιτα με φέτα

Αλευρόπιτα με φέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα ρηχό ταψί διαμέτρου 38-40 εκατοστών τοποθετούμε το βούτυρο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C, στις αντιστάσεις, μέχρι να λιώσει και να ζεσταθεί το ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και προσθέτουμε το γάλα. Στη...
Αλλατίνη Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις

Αλλατίνη Αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις

Το σιτάρι είναι από τους πιο διαδεδομένους αλλά και από τους πολυτιμότερους δημητριακούς καρπούς. Αποτελεί βασικό στοιχείο της διατροφής μας και βρίσκεται στη βάση της διατροφικής πυραμίδας. Η επιλογή των κατάλληλων ποικιλιών σιταριού προσδίδει στο Αλεύρι Αλλατίνη...
Φανουρόπιτα

Φανουρόπιτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε στο μπολ τα υγρά, το νερό, το ηλιέλαιο και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα...
Cinnamon Rolls

Cinnamon Rolls

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τοποθετούμε την ξηρή μαγιά και το χλιαρό γάλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η μαγιά καλά. Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το αλάτι, το αλεύρι και τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα με την μαγιά, και χτυπάμε με τον γάντζο σε...
Ταχινόπιτες

Ταχινόπιτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το ηλιέλαιο, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη μαστίχα, το μαχλέπι και την ξηρή μαγιά. Ξεκινάμε το ζύμωμα, με τον γάντζο, σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά-σιγά το χλιαρό νερό, μέχρι να σχηματιστεί μία...
Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Κουλούρια Θεσσαλονίκης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Για το μείγμα της μαγιάς: Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Για...