photo alexandros papandreou

CHEESECAKE

με Digestive και καραμέλα

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
CHEESECAKE
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

Για την κρέμα:

  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη βάση:

  • 220 γρ. μπισκότα Αλλατίνη Digestive με βρώμη με μαύρη σοκολάτα
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για το topping (προαιρετικά):

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 30 γρ. μπισκότα Αλλατίνη Digestive με βρώμη με μαύρη σοκολάτα, χοντροσπασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε τα μπισκότα Αλλατίνη Digestive με βρώμη σε ένα μικρό μίξερ, τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμμα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπολ με το τρίμμα digestive και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Βουτυρώνουμε το τσέρκι, στρώνουμε το μείγμα και πιέζουμε με την βοήθεια ενός ποτηριού. Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο και να σταθεροποιηθεί η βάση.
  3. Σε ένα μίξερ τοποθετούμε το φρέσκο τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα από το λάιμ και το εκχύλισμα βανίλιας και με το σύρμα τα χτυπάμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μία αφράτη κρέμα.
  4. Ρίχνουμε την κρέμα στο τσέρκι, πάνω από τη βάση, και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί.
  6. Για το topping: τοποθετούμε τη ζάχαρη σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει καραμέλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να σχηματίσουν μία παχύρευστη σάλτσα. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  7. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει, την περιχύνουμε πάνω από το cheesecake και διακοσμούμε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

25'
ANAMONH

150'
ΜΕΡΙΔΕΣ

6-8
ΕΥΚΟΛΗ