photo alexandros papandreou

RED VELVET

με Soft Kings & Βουτυρόκρεμα

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
RED VELVET
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. Αλλατίνη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 μπισκότα Αλλατίνη Soft Kings Triple Chocolate Chunks
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 115 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 240 γρ. γάλα πλήρες
  • 3½ κ.σ. μηλόξιδο
  • 10 γρ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

Για τη βουτυρόκρεμα:

  • 400 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 750 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και τα περνάμε από κόσκινο. Σε ένα άλλο μικρό μπολ κοσκινίζουμε το κακάο.
  2. Σε ένα δοσομετρητή ανακατεύουμε καλά το γάλα, το μηλόξιδο και το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  3. Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν αρκετά και να ασπρίσει το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα, περιμένοντας να ενσωματωθεί πρώτα το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο αυγό.
  5. Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.
  6. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι μαζί με το γάλα, σε δόσεις εναλλάξ, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  7. Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα Αλλατίνη Soft Kings σε χοντρά μπαστουνάκια.
  8. Έπειτα μοιράζουμε το μείγμα ισόποσα σε 3 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 15-17 εκ., και τοποθετούμε τα μπαστουνάκια των Αλλατίνη Soft Kings μέσα στο μείγμα σχηματίζοντας 4 γραμμές σε κάθε φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30-35 λεπτά.
  9. Όταν τα κέικ είναι έτοιμα τα αποσύρουμε από τον φούρνο, τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
  10. Όση ώρα κρυώνουν, φτιάχνουμε την βουτυρόκρεμα τοποθετώντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και την κρέμα και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη βουτυρόκρεμα.
  11. Βάζουμε την βουτυρόκρεμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με χοντρή απλή μύτη, τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι red velvet σε μία πιατέλα, κάνουμε μία στρώση με βουτυρόκρεμα, από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι red velvet, άλλη μία στρώση βουτυρόκρεμας και τέλος τρίτο κομμάτι red velvet.
  12. Χρησιμοποιούμε την υπόλοιπη βούτυροκρέμα για να στολίσουμε εξωτερικά το red velvet με τη βοήθεια μίας σπάτουλας.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

20'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

30'-35'
ΜΕΡΙΔΕΣ

4-6
ΜΕΤΡΙΑ