photo alexandros papandreou

Κορμός σοκολάτας

με αποξηραμένα φρούτα

από τον chef Αλέξανδρο Παπανδρέου
Κορμός σοκολάτας
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. κουβερτούρα
  • 450 γρ. Αλλατίνη Πτι-Μπερ Τhins Βουτύρου
  • 330 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 320 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 κ.σ. κακάο, κοσκινισμένο
  • 2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 50 γρ.σταφίδες ξανθές
  • 50 γρ.σταφίδες μαύρες
  • 50 γρ. cranberries
  • ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε ένα μπεν-μαρι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα να λιώσει, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  2. Σπάμε τα Πτι-Μπερ με τα χέρια μας σε χοντρά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ.
  3. Στον κάδο ενός μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο μαζί με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε, με το φτερό, μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο και τα αφρατέψει. Προσθέτουμε το κακάο, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας, το κονιάκ και τα αποξηραμένα φρούτα, και συνεχίζουμε το χτύπημα, σε χαμηλή ταχύτητα, για άλλο 1 λεπτό.
  4. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα μαζί με τα Πτι-Μπερ και ανακατεύουμε καλά, με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί και το τυλίγουμε δίνοντας του ένα κυλινδρικό σχήμα. Τοποθετούμε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  6. Αποσύρουμε τον κορμό από τον ψυγείο, τον πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

10'
ANAMONH

120'
ΜΕΡΙΔΕΣ

10-12
ΕΥΚΟΛΗ