Δελτία Τύπου «100% Πράσινη» ενέργεια με σημαντική μείωση κατανάλωσης στο εργοστάσιο της ELBISCO στην Χαλκίδα

02/11/2023

«100% Πράσινη» ενέργεια με σημαντική μείωση κατανάλωσης στο εργοστάσιο της ELBISCO στην Χαλκίδα

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη επένδυση εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού Σταθμού και βελτίωσης ποιότητας ηλεκτρικής ισχύος (P.Q.O.S- Power Quality Optimisation System), ύψους 800.000 ευρώ στο εργοστάσιο της ELBISCO στην Χαλκίδα. Το εργοστάσιο εκμεταλλεύεται πλέον ενέργεια προερχόμενη από 100% πράσινες πηγές με πιστοποίηση σε συνδυασμό από τον Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης (Δ.Α.Π.Ε.Ε.Π. Α.Ε.) και τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η εταιρεία ELBISCO, για διαρκή εξέλιξη και αειφόρο ανάπτυξη στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, μειώνει το ενεργειακό της αποτύπωμα κατά 1.200 τόνους CO2, με βάση τα διεθνή πρότυπα GRI, συμβάλλοντας στους παγκόσμιους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Ο.Η.Ε. Αναδεικνύει με τις επενδύσεις τη βιωσιμότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι του επιχειρηματικού της μοντέλου, επενδύοντας στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αντικτύπου της λειτουργίας της.

Ο νέος Φωτοβολταϊκός Σταθμός εκτιμάται, ότι θα παράγει 1.492.310 Wh ετησίως και θα μπορεί να καλύψει το 15% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνει το εργοστάσιο της Χαλκίδας – σε συνθήκες ταυτοχρονισμού 70%. Παράλληλα οι ενέργειες για τη βελτίωση της ποιότητας ηλεκτρικής ισχύος σε τελικούς καταναλωτές, επιφέρει μια επιπλέον εξοικονόμηση άνω του 4% στην ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ELBISCO, κ. Νικόλαος Βουδούρης, δήλωσε σχετικά:

«Πριν από λίγα χρόνια ολοκληρώσαμε τη μεγάλη επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία της νέας μονάδας παραγωγής φρυγανιάς στις εγκαταστάσεις μας στη Χαλκίδα. Χάρη στην επένδυση αυτή, η μάρκα ELITE, με τα προϊόντα απαράμιλλης ποιότητας εξελίχθηκε, ανανεώθηκε και κυριαρχεί στην ελληνική αγορά, κάνοντας μεγάλα βήματα και στις αγορές του εξωτερικού. Σήμερα, η νέα επένδυση στο εργοστάσιό μας στη Χαλκίδα, που διαθέτει μονάδες παραγωγής για όλες τις μάρκες μας, ενισχύει τη στρατηγική βιώσιμης επιχειρηματικότητας της ELBISCO. Μειώνει το ανθρακικό μας αποτύπωμα και ταυτόχρονα διασφαλίζει προϋποθέσεις για μείωση του κόστους παραγωγής, διαρκή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και αειφόρο ανάπτυξη της εταιρείας. Στην Elbisco συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ποιότητα, στην καινοτομία, στην εξωστρέφεια και στη διεθνή ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μας. Συνεχίζουμε, μέσα από τη στρατηγική μας, να δημιουργούμε αξία για τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας, για την εθνική οικονομία και το περιβάλλον».

Το έργο έλαβε bronze διακρίσεις στα Manufacturing Excellence & Energy Mastering Awards 2023, δύο από τους πιο σημαντικούς θεσμούς αναγνώρισης και επιβράβευσης στην Ελληνική Βιομηχανία.