Δελτία Τύπου Πλασμένες Δυνατές: Η νέα πρωτοβουλία της Elite, με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών!

08/03/2022

Πλασμένες Δυνατές: Η νέα πρωτοβουλία της Elite, με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών!

Η ELBISCO, τοποθετώντας τα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης στο επίκεντρο της στρατηγικής και του επιχειρηματικού της μοντέλου, αναγνωρίζει την ισότητα των φύλων ως θεμελιώδη προϋπόθεση για ένα βιώσιμο και δίκαιο μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώνει μια νέα, μεγάλης κλίμακας πρωτοβουλία με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών στην εργασία, την κοινωνία, την εκπαίδευση και την οικογένεια.

Συγκεκριμένα, η μάρκα Elite της ELBISCO σχεδιάζει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ενεργειών σε όλη την Ελλάδα, οι οποίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα ΔΙΟΤΙΜΑ.

Η πρώτη δράση αφορά την άμεση οικονομική ενίσχυση του Κέντρου ΔΙΟΤΙΜΑ για την πραγματοποίηση των δράσεών του. Η συνεργασία θα πλαισιωθεί με μία πανελλαδική εκστρατεία επικοινωνίας, με κεντρικό μήνυμα «Πλασμένες Δυνατές». Η εκστρατεία, που θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2022, θα περιλαμβάνει τηλεοπτικό σποτ, έντυπες και ηλεκτρονικές καταχωρίσεις και θα επεκταθεί μέσω προωθητικών ενεργειών στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ της χώρας.

Οι δράσεις θα είναι δομημένες γύρω από πέντε θεματικούς άξονες και θα έχουν ως κεντρικό στόχο την ευαισθητοποίηση των γυναικών σε θέματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας και της αυτοδιάθεσής τους.

«Σε έναν κόσμο που αλλάζει, όλοι εμείς στην ELBISCO συνεχίζουμε να έχουμε σταθερά στο επίκεντρο των αξιών μας τον άνθρωπο. Η ενδυνάμωση των γυναικών συμβαδίζει απόλυτα με τη δέσμευσή μας να συνδέσουμε την ανάπτυξη της εταιρίας μας, με τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη συμβολή σε μια πιο δίκαιη, συνεκτική κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες για όλους.
Φιλοδοξία μας είναι, μαζί με τους συνεργάτες μας και τους ανθρώπους τους και βεβαίως με τους καταναλωτές, να δημιουργήσουμε μια μεγάλη συμμαχία, που θα βοηθήσει περισσότερες ακόμη γυναίκες να βγουν στο προσκήνιο. Θα τους δώσει την ενθάρρυνση και την υποστήριξη που χρειάζονται, για να διεκδικήσουν ισότιμη πρόσβασή και το ρόλο που τους αξίζει στην εργασία, στην κοινωνία, στην οικογένεια. Είμαστε υπερήφανοι για τις δράσεις που έχουμε σχεδιάσει με την πολύτιμη βοήθεια του Κέντρου ΔΙΟΤΙΜΑ και στο επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να τις παρουσιάσουμε αναλυτικά» δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της ELBISCO, κ. Νίκος Βουδούρης.

Η Νατάσα Κεφαλληνού, υπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου Διοτίμα τόνισε: «Στο Κέντρο Διοτίμα θεωρούμε προτεραιότητα την κοινωνική ευαισθητοποίηση για τις έμφυλες διακρίσεις, για να οικοδομήσουμε ένα κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης, μέσα στον οποίο οι γυναίκες δεν θα εξαναγκάζονται να αναπαράγουν «παραδοσιακούς ρόλους» σε βάρος της προσωπικής τους ζωής και εξέλιξης, δεν θα αντιμετωπίζουν διακρίσεις στον χώρο εργασίας (υποδεέστερες θέσεις εργασίας, χαμηλότερες αμοιβές, εμπόδια στην επαγγελματική εξέλιξη, εργασιακή ανασφάλεια), δεν θα βιώνουν έμφυλη βία στο δρόμο, στη δουλειά, στην οικογένεια. Η ενεργοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης προς αυτή την κατεύθυνση είναι κρίσιμη παράμετρος. Σε αυτό το πλαίσιο η πρωτοβουλία της ELBISCO σε συνεργασία με το Κέντρο ΔΙΟΤΙΜΑ συμβάλει στην ενδυνάμωση των γυναικών για να διεκδικήσουν τη θέση που τους αναλογεί στην κοινωνία, την πολιτική, τον πολιτισμό, την οικονομία».

Elbisco A.E.
Η Elbisco A.Ε. διαθέτει μερικές από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες μάρκες στην Ελλάδα, όπως Elite, Αλλατίνη, Κρίς Κρίς, Βοσινάκη και Forma. Για την Elbisco Α.Ε. η αναζήτηση της προϊοντικής ανανέωσης και της καινοτομίας αποτελεί τον κεντρικό άξονα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η εταιρεία, με μία μακρόχρονη πορεία στην βιομηχανία τροφίμων, εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων που προσφέρουν απόλαυση, δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα και την ασφάλεια.

Το Κέντρο Διοτίμα είναι μη κερδοσκοπικός φορέας με προφίλ γυναικείας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Δημιουργήθηκε το 1989, με πρωτοβουλία μιας ομάδας γυναικών με διαφορετικές επιστημονικές προελεύσεις. Σκοπός του Κέντρου, είναι η συστηματική ανάδειξη και αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.