Χωριάτικο ψωμί

με βότανα

vegan
Χωριάτικο ψωμί
4,7

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το Αλλατίνη Bread You Love Ζυμώματα, το αλάτι και τη μαγιά, την οποία έχουμε διαλύσει στο νερό.
  2. Με κυκλικές κινήσεις, από έξω προς τα μέσα, ζυμώνουμε με το χέρι για 5 λεπτά περίπου, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και ελαστική.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με μία στεγνή και καθαρή πετσέτα και ξεκουράζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και τη ρίγανη και ξαναζυμώνουμε για 3-5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει στο χέρι.
  5. Κόβουμε τη ζύμη σε τρία ίσα μέρη και μορφοποιούμε στο σχήμα της αρεσκείας μας, καρβελάκι ή φρατζόλα, μεταφέροντας τα παράλληλα σε καλά αλευρωμένη λαμαρίνα.
  6. Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιάσουν τον όγκο τους για περίπου 1 ώρα.
  7. Πιέζουμε ελαφρώς τη ζύμη στα πλάγια και εφόσον δεν επανέρχεται το σχήμα της, τότε είναι έτοιμα για φούρνισμα.
  8. Χαράσσουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC σε αντιστάσεις για 40-45 λεπτά.

TIP

Για ζύμωμα στο μίξερ, ζυμώνουμε για περίπου 5 λεπτά σε αργή ταχύτητα και 5 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει στα τοιχώματα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

10'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

45'
ANAMONH

100'
ΜΕΡΙΔΕΣ

3
ΕΥΚΟΛΗ