Πασχαλινό τσουρέκι

vegeterian
Πασχαλινό τσουρέκι
4,6

Μοιράσου το

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό Αλλατίνη Αλεύρι Extra Δυνατό
  • 250-300γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. βούτυρο
  • 5 αβγά, μεσαία
  • 3 φακελάκια Αλλατίνη Ξηρή Μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 200γρ. γάλα χλιαρό
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1 κοφτό κ.γ. μαχλέπι, κοπανισμένο
  • 1 κοφτό κ.γ. μαστίχα, κοπανισμένη
  • αμύγδαλο φιλέ, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνουμε έναν πηχτό χυλό με την Αλλατίνη Ξηρή Μαγιά, το χλιαρό γάλα και 250γρ.Αλλατίνη Αλεύρι ExtraΔυνατό.Τον σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά περίπου.
  2. Στο μεταξύ, σε άλλο μπολ, χτυπάμε τη ζάχαρη, τα αβγά, το αλάτι, τα μυρωδικά και το υπόλοιπο αλεύρι.
  3. Προσθέτουμε στο μίγμα τον φουσκωμένο χυλό της μαγιάς και ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να μορφοποιηθεί η μάζα.
  4. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει (μέχρι να διπλασιαστεί).
  6. Πλάθουμε τσουρέκια στο σχήμα της αρεσκείας μας (πλεξούδα, στριφτό) και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  7. Αλείφουμε με αβγό, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1500 C για 35-40 λεπτά περίπου.

TIP

  1. Τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Το λιωμένο βούτυρο να μην είναι καυτό.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

15'
MAΓΕΙΡΕΜΑ

40'
ANAMONH

20'
ΜΕΡΙΔΕΣ

3
ΜΕΤΡΙΑ