Δελτία Τύπου Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

02/04/2012

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Για μια αμιγώς ελληνική βιομηχανία τροφίμων με μακρόχρονη παράδοση και ιστορία όπως είναι η ELBISCO, η έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός ορισμός μιας τυπικής φράσης.

Σε μια τόσο δύσκολη για τη χώρα οικονομική συγκυρία η ELBISCO, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, έχει εντάξει την κοινωνική υπευθυνότητα ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της.

Έχοντας ως σημείο αναφοράς το παιδί και την οικογένεια, η ELBISCO στηρίζει σε ετήσια βάση τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Πικερμίου, Ραφήνας και Παλλήνης, το Ορφανοτροφείο του Λυρείου Ιδρύματος καθώς και την Τράπεζα Τροφίμων Μητρόπολης Χαλκίδας προσφέροντας σταθερά μεγάλες ποσότητες των προϊόντων της, όπως φρυγανιές Elite, ψωμί Κρίς Κρίς, αλεύρι και μπισκότα Αλλατίνη σε όσους έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, υποστηρίζει το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, καθώς και δεκάδες άλλους οργανισμούς και ιδρύματα σε περιοδική βάση.

Η στάση της κάθε επιχείρησης απέναντι στην κοινωνία είναι ένδειξη αυτοσεβασμού και εταιρικής κουλτούρας, ενώ παράλληλα δίνει το στίγμα των οραμάτων και των αξιών της.

Η ELBISCO θα συνεχίσει να δίνει το «παρών» αναπτύσσοντας τρόπους προσέγγισης της επιχειρηματικής της δραστηριότητας μέσα από δράσεις και αξίες υπευθυνότητας, ηθικής και σεβασμού για το περιβάλλον, για τον διπλανό μας, για τον τοπικό ή και τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο.